lørdag 29. september 2012

Høst, suppe og varmt i koppen

I går var det tåkete og stusslig å se ut av vinduet på morran, men heldigvis klarna det opp, det lover godt for helga!
Dagen startet med to kanner mynte-te, kjenner at det er noe rusk i halsen, som ikke burde være der.. Det fantastiske med å bo i "storbyen" er alle de gode frukt- og grøntbutikkene vi har, hvor man får tak i de fresheste ting, som for eksempel frisk mynte :) Mynte er en ganske så robust plante, en gang hadde jeg kvasten stående litt for lenge i vann, og jammen fikk den røtter! Så jeg planta den i jord, og den levde ganske lenge før den bukket under, det kan anbefales :)

Mynte-te laget av frisk mynte kan også anbefales, putt masse blader i kanna og la trekke. Den blir aldri bitter, og man kan bruke bladene minst et par ganger før man må øke honningandelen til det usunne for at det skal smake noe.


Lunsj i går ble nybakt brød og hjemmelaget grønnsaksuppe, med grønnsaker fra samme fantastiske frukt- og grøntbutikk, fikk tak i økologiske norske gulerøtter, og de hadde så mye smak, det var helt fantastisk! Syns ofte gulerøtter kan smake rimelig papp, men noen ganger er man heldig. Dersom man ikke bor på landet og har egen kjøkkenhage, så må det være løsningen -  kjøp økologisk!

Ellers kan man putte hva man vil i sånne supper, denne har poteter, purre, gulerøtter og pastinakk i seg, pluss noen pølser, må jeg innrømme. Hadde ikke hjemmelaget buljong, men terninger funker -  veldig god lunsj :) Husmorpoeng!

2 kommentarer:

  1. Herlig blogg! Dette skal jeg følge med på.

    Får man tak i ferdig skrelte poteter i storbyen?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, det får man sikkert tak i, er jo en storby, tross alt!
      Hvis ikke, så har jeg en rimelig god potetskreller i skuffen, til krisetilfeller ;)

      Slett