tirsdag 20. august 2013

Ripssaft fra Trondheimsveien

Hvordan leve det lykkelige liv på landet midt i byen, sierru??
Jo, man plukker rips der man finner det. Gjerne i Trondheimsveien rett oppafor Carl Berner. (Ta med en venn så dere er to. Og gå gjerne litt seint på kvelden, slik at det er minimalt med trafikk, for det er faktisk endel som ser litt rart på deg når du plukker rips langs en av Oslos mest trafikkerte veier, så jo færre som kjører forbi, jo mindre fattigslig og rar føler du deg. Men hvorfor bry seg om hva andre tenker, egentlig? )

Også kan man jo lage saft av det :) Og det blir jo digg som bara det! Skyll bærene godt først ;)



 Kok opp med et par dl vann, og la koke til bærene har mista mye farge.


La de renne av i et kjøkkenhåndkle, eller, egentlig i et sånn sileklede, men kjøkkenhåndkle funker fett det også :)



Etter at saften har rent av i en god stund (noen hevder en time, andre mer eller mindre), koker du opp med passelig mengde sukker, alt ettersom du liker søt-søt saft eller bare passe søt. Hell på flaske og så har du ripssaft fra Trondheimsveien :) Oppbevares kjølig.



Mmmmm, smaker nydelig :)


Har faktisk også vært ute i Storbymarkene og plukka både bringebær og blåbær, kommer fine bilder fra de turene også :) Etterhvert. For her har det kommet en sommer nr.2, og da kan jeg ikke sitte inne lenger! Ha en fin dag :)

2 kommentarer:

  1. Temmelig eksotisk med bærplukking på gateplan - herlig! Forlokkende at man ikke trenger rense bærene for å lage saft, det har jeg ikke tenkt på. Som du skjønner er jeg litt lat på det området....

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt topp å slippe rensing! Blåbærturen endte med en hel del mer rensing, for å si det mildt.. Og da går det på humøret løs ;)

      Slett