tirsdag 24. desember 2013

Julebakst hos Mr.T

 En hel fredag til julebakst, for en lykke! Vi trodde det kom til å ta hele dagen, men det viste seg at vi hadde valgt ut enkle kaker, flaks! Mer tid til å spise det hele ;)

For første gang har jeg laget sjokoladetrøfler, du vet sånne myke som smelter fullstendig på tunga, og sjøl om jeg har tenkt at det var masse jobb, så var det virkelig ikke det. Vi endte opp med å bruke en oppskrift fra tine.no, ca, og den går som følger:

Ingredienser


  •  dl kremfølte (vi tok hele boksen..)
  • 300 g mørk sjokolade (vi brukte litt mer, tror jeg, av 70% kokesjokoladen)
  • 2 ss cognac (evt. rom) (ta en ekstra slant, om du er i det ville hjørnet!)
  • Til å rulle i: 

    1 dl kakao

    Først varmer man opp fløten til det koker, ta kjelen av plata og ha oppi sjokoladen, gjerne delt i biter. Rør til det har en herrrrrlig konsistens, ha i cognac og sett til avkjøling.


Her klar til avkjøling:


Ser nå at jeg ikke har bilder av det ferdige produktet, det kommer i neste blogginnlegg, jeg lover! De ser så gode ut, og smaker fortreffelig! Når det har stått til avkjøling, over natta i følge oppskriften (men vi venta bare til kvelden..), prøver man å lage kuler som man ruller i kakao. Ikke så lett å lage runde kuler med ei teskje, men regn med noe søl og mye moro ;)
Jeg syns kanskje kulene kunne vært hakket søtere, men siden jeg er laktoseintolerant måtte det bli den mørkeste sjokoladen.. En liten slant av noe søtt, og kanskje litt mer cognac, og vi er skremmende nær perfekt! ;)


 Neste prosjekt:

Kokosmakroner!

Ok, da, kanskje litt pensjonist, men dissa ble faktisk veldig veldig gode! 
Jeg fant oppskrift hos kakepiken.com, og doblet :

200 g kokosmasse (tok hele posen jeg, den er på 250 g)
400 g sukker
6 eggehviter

Dette blir ca alle kokosmakronene du trenger i jula, hvis du har en stor familie :)

Varm opp alt i en kjele, rør hele tida til massen blir ganske seig, det betyr at eggehvitene koagulerer. Det tar litt tid, men best å ikke ha for varm plate, for det kan lett svi seg.
Avkjøl litt før du lager passe store topper på bakepapir og steiker på 180-200 grader i 10 minutter.

mmmmmmmm :D

 



Til slutt må jeg bare lime inn et tips fra Ingrid Espelid Hovig, som jeg fant på veggen hos NRK (juletur med jobben til NRK Researchsenteret, veldig spennende sted!), nå er vel mange ferdige med julebaksten, men dette er et skikkelig husmortriks, og var helt nytt for meg :) "Gløym ikkje strømpen..." Hihi :)

Husmortriks #18:





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar