mandag 16. desember 2013

Juleverksted

Tja, må vel kalles et minijuleverksted, for vi lagde bare en ting, og det var bare Mr.T og meg tilstede, så ikke det store oppmøtet og heller ikke den store produksjonen. Men vi smelta stearin og lagde ett julelys, som vi ble så fornøyde med at vi tente det med en gang det var stivnet, haha, så ingen får detta te jul fra oss, bare så dere vet det ;)


Fremgangsmåten er som følger:
1) Ta vare på gamle stearinrester i en pose i boden. Ingen rester er for små, jo mindre biter jo enklere å smelte.
2) Kjøp veke på Panduro
3) Ta et tomt glass av et eller annet slag
4) Knyt en krone i ene enden av veka og legg i glasset
5) Kok opp en kjele med vann, mens glasset fylles med stearin
6) Følg med og ettefyll, det tar mindre plass etterhvert som det smelter.
7) Hadde vært veldig lurt å lage en sånn smart anretning som syns på bildet, med klype og spisepinne, FØR man starter smeltinga, da unngår man kanskje at veka synker og krøller seg nedover i lyset.. Dette lyset ser ganske pussig ut fra undersida med en hel kveile av veke på bunnen, haha :)

Også et hett tips å ikke miste en klump stearin i vannet, for da unngår du en sånn "frostet" utside på glasset ;)




Ellers har førjulstiden bydd på en fantastisk vakker konsert med Trygve Skaug og "Deilig er jorden tour" i Majorstua kirke, nyyyydelig musikk og varm opplevelse! Anbefales!




Og jeg har nydt stille tilværelse hjemme på landet, akkurat da snøen kom :) Verden er ikke så skjeiv som den ser ut på detta bildet, da, det må jeg innrømme! Skylder på morratrøtt fotograf (meg selv).

Fortsatt god advent!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar