søndag 10. mars 2013

Middagsklubb #

Hæ? Er det søndag allerede? Men jeg har jo ikke blogga om middagsklubben som var på onsdag, enda?? Jaja, sent, men godt. Eller, ikke sent, men aldri? Jo før jo verre? Bedre? Heller?

Anyways.. Middagsklubben var hos meg, Ms J troppet opp og fikk servert hjemmelaget pad thai! Og den ekstremt thailandske desserten blåbærpai!

Rett nedi gata her ligger en skjult perle av en butikk, den heter Ran Thai, og har ALT MULIG rart! Det er sjelden det er andre der inne som er over 1.60, muligens fordi det er litt vanskelig å skjønne at det er en butikk, men hvis man tør å gå inn, så møter man trevlige folk, og masse gode råvarer, så da er det ingen sak å lage en pad thai hjemme :)


Start med å lage en omelett av egg, salt, pepper og litt vann. Stek på svak varme, og ikke rør (sånn som jeg gjorde, for da blir det nemlig eggerøre.. Og den kan ikke skjæres i lekre strimler og legges over retten som lekker anretning bla bla.)


Legg omeletten til side, fres reker og sjalottløk (eller vårløk som jeg brukte) til de blir litt blanke og lunkne. I mens koker du pad thai- nudlene, i et par - tre minutter, før du tømmer av vannet og steker nudlene videre i steikepanne. Rør inn krydderblanding som følger med i posen (heh, eller lag krydderblanding sjøl? Vel..), og sleng i rekene og løken på slutten.


 Anrett pent med omelett i striper oppå, eller bare sleng alt i panna, det smaker like godt!

 Og prikken over i-en! Servèr med kaldt øl til! Gjerne av typen Chang, eller Tiger, gode asiatiske alternativer :)

Og avslutt måltidet med den meget thailandske desserten blåbærpai; mmmmmm :)



Bluberry pie in the making, har brukt brunt sukker og litt havregryn i smuldredeigen, sammen med smør og hvetemel. Klassiker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar