søndag 13. januar 2013

Husmortriks #

Uten å beskrive søndagen min nærmere, så tenkte jeg å dele en rekke husmortriks mot fyllesjuke med dere.. ;) Jeg ble overrasket over at 1001 kjerringråd og husråd i moderne tid ikke hadde et eneste råd mot dette, men jeg har raska sammen et par mulige triks likevel.

Husmortriks #12:
"Kvalme:

- Ingefær: Dette rådet skal hjelpe mot kvalme i forbindelse med både omgangssyke, bilsyke og sydenmage. 1/2 ts malt ingefær blandes i et glass vann og drikkes. Det kan være lurt å koke vannet først.

- Klut og kaldt vann: Legg en kald klut på nakken. Har du barn (?) som stadig blir bilsyke, ta med en flaske kaldt vann i bilen slik at kluten kan vris opp med jevne mellomrom.

- Peppermyntete og sitron: En kopp med peppermyntete med noen dråper sitron skal få kvalmen til å forsvinne.

- Sitron og sukkerbit: Noen dråper sitron i et glass vann kan hjelpe når man føler seg uvel. Friskpresset sitron og sitronsaft fra flaske gjør samme nytten. En sukkerbit å suge på skal også kurere kvalme, og er absolutt forsøket verdt."

Husmortriks #13:
"Hodepine:

-Gull i ørene. Et gammelt kjerringråd kan fortelle at ved å sette gull i øreflippene (alt må være ekte), kan man forebygge og fjerne hodepine.

-Kaffe og sitron: En kopp kaffe tilsatt saften av en sitron drikkes så varm man klarer når man får hodepine. Denne blandingen skal ha en smertedempende virkning.

- Kirsebær: Spis kirsebær mot hodepine. Dette er et nytt kjerringråd som har dukket opp etter at amerikanske forskere har funnet ut at kirsebær inneholder samme slags kjemiske forbindelser som hodepinetabletter.

- Klut på magen og fotbad: Noen legger en kald klut på panna når de har hodepine. Legg heller kluten på magen for å lede blodet mot denne delen av kroppen. Et raskt kaldt fotbad eller å holde føttene på en varmeflaske med kaldt vann kan også hjelpe."

Husmortriks #14:
 "Oppkast:

-Cola: Ved influensa og omgangssyke er Cola bra å drikke. Cola er surt og inneholder mye sukker. Den sure væsken vil bidra til å roe ned magen, og sukkeret vil gi en energi som man trenger når man er syk. Skal man først kaste opp er Cola også lettere å kaste opp enn for eksempel vann."
Kilde: Alle triksene er fra ovennevnte bok.

Ellers er vel det eldste trikset i boka: Spis feit mat, helst hamburger og pommes frites, gjerne til frokost :) Og drikk vann.

Jeg skal prøve å samle noen gode oppskrifter på bakrusvennlig mat, for det er tydelig at det er et 
voldsomt behov for slik kunnskap i dagens samfunn. Men nå tror jeg at jeg bare skal ta det litt med ro igjen..

Et par gamle norske visdomsord med på veien:

"Det faller fler av drikk enn av tørste."  

"Drukken trivs mellom drukne best."     

 "Den ene dråpen drar den andre etter seg."   

"Dram i kroppen, set mot i merra (Elverum)." (!)

"Ein rus er ein sjølvalde sykja (Vestlandet)."
(Alle fra Gamle norske visdomsord av R. Th. Christiansen.)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar