tirsdag 8. januar 2013

Mighty Messy Monday Muffins

Plutselig kom bakegleden sprettende på, og jeg bretta opp ermene mens tankene om store, fluffye, varme gode muffins med verdens beste glasur overtok hjernen.

Eller, jeg kjøpte sitronmelisse, sånn halvveis ved en feiltakelse, og lurte veldig på hva i all verden jeg skulle bruke den til. Kjøpte den egentlig til en suppe, men glemte å ha den oppi.. These things happen..

Så da gikk jeg rundt hele søndag og mandag og grublet på om det går an å bruke sitronmelisse i muffins. Det gjør det sikkert. Og kanskje det til og med er smashingly godt i gulrotkakemuffins, for gulrot med en liten dæsj sitron kan jo ikke bli feil!

Følgende oppskrift ble brukt og funnet... eh... Vel konklusjonen kan komme litt lenger ned :D


1) Finn verdens beste gulrotkakeoppskrift som du har brukt i mange år og som alltid blir supergod!

2) Etter en halvtimes leiting må du godta at oppskrifta er borte, den er i alle fall ikke der den skal være.. Eller der den var sist.

3) Finn en tilsvarende oppskrift på nett (det er flust av de, alle er nesten like)

4) Følg den til punkt og prikke, sånn omtrent, bare ikke overdriv det der med eggedosis, det tar så lang tid, det blir sikkert store gode muffins sjøl om røra ikke er så luftig..

5) Fordel røra i muffinsformer på et brett, husk å sette på ovnen før dette steget.

6) Husk å ta i sitronmelisse, som jo var hele poenget med å bake muffins in the first place, før du har fyllt opp alle formene.

7) Stek på middels-sterk-svak varme i ca 15 minutter. Se de hever seg så store og deilige inne i ovnen!

8) Ta de ut og se de falle totalt sammen.. Og sett de inn igjen et par minutter, fordi det er helt aldeles tydelig at de var veldig deigete inni..

9) Lag verdens beste glasur med ca like mye smør og hvit kremost, en god del melis og litt vaniljesukker (ikke noe sitron i denna, folkens!)

10) Fyll (!) The Mighty Messy Monday Muffins med glasur, da de har antatt en slik nydelig skål-form, så de rommer riktig masse glasur..

11) Nyt så mange du kan klare i løpet av kvelden =)


Og her er historien fortalt med flotte bilder:

Røra med sitronmelisse i!

Husk å ha i sitronmelisse i røra før du har hatt i alle formene..


Fortsatt sammensunkne etter en runde til i ovnen..



Flott brett med sammensunkne "skål-muffins", det nye store på cupcakesfronten av den enkle grunn at man får trippelt opp med glasur på, uten problemer :D



Serveres med en skål glasur ved siden av, så alle kan ta akkurat så mye de vil







Perfect. 

Konklusjon: Muffins er det vanskeligste man kan bake, og det samme skjer hver gang, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg prøver det igjen og igjen.. Men glasuren, den er himmelsk! Så himmelsk at det nå er ca 15 muffins igjen, men nesten ingen glasur.. De 5 som er spist hadde mye glasur på seg... ;) Og de ble altså bakt i går, på en mandag, derav navnet..
Men jammen var de veldig gode i dag også :)

Mmmmmmmmmmmmmm! Jeg går og tar en til, jeg... Hehehehe!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar