tirsdag 11. desember 2012

Husmortriks #

Bananfluebonanza! Her er et knippe tips mot småfluer!

Husmortriks #11:

1)Fluer i blomstene: Det hender fra tid til annen at det følger med egg i blomsterjord, og etter en stund er dermed stua full av små fluer. Trikset: Varm opp jorden i stekeovnen før du tar den i bruk, da drepes eggene og du unngår flueplagen. Du kan også legge folie i stekepanna(!), fylle med blomsterjord og steke ved høy temperatur en liten stund
(Kilde: 1001 kjerringråd og husråd i moderne tid, Berge-Hansen)

2)Lag din egen fluefelle: Legg en moden banan i en plastpose, lukk den godt, og stikk deretter små hull i den. Småfluene trekkes mot bananen, og posen vil fylles av små svarte kryp. Så er det bare å kaste den, og lage en ny. Giftfri og effektiv :)
(Kilde: Samme)

3)Tre tips på rappen: Hel nellik i vinduskarmen, sand oppå blomsterjorda eller vann blomstene med en blanding av 1,5 liter vann og 1-2 teskjeer salmiakk. Man kan også dusje plantene med en litt svakere blanding, men ikke alle planter liker det.
(Kilde: Samme)

4)Hvitløksfedd i blomsterpotta: Del et hvitløksfedd i små skiver og dytt dem ned i jorden langsmed pottekanten. Vann normalt. Dette tar raskt knekken på blomsterfluene, og hvitløken kan bare bli liggende i blomsterpotta.
(Kilde: Samme)

5)Eddik med zalo i skål: Sett fram små skåler med eddik og et par dråper zalo. Fluene vil drukne i eddiken, siden zaloen har fjernet overflatehinnen, så fluene raser rett nedi.
(Kilde: Venninnetips)


Topp stemning! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar